menu Wie ben ik Wat doe ik Contact
Yellow Socks

e-coachee aan het woord

Het afgelopen jaar heb ik mij naast face-2-face coaching gespecialiseerd in e-coaching. De afgelopen 6 weken ben ik met Maarten aan de slag geweest. Het type coaching waarvoor gekozen is in dit traject is mailcoaching. Maarten en ik kennen elkaar, dus dit ‘experiment’ was voor ons beiden in het begin een soort van spannend. Het deed echter niets af aan het coachingstraject en het positeve effect hiervan. Na afloop heb ik Maarten gevraagd hoe hij het e-coachingstraject heeft ervaren. Maarten aan het woord!Wat was het effect van het schrijven?

"Het schrijven maakte mij bewust van dingen. Door het wegen van de formulering kwam ik soms tot bepaalde inzichten."

Hoe heb je de plaats- en tijdonafhankelijkheid van de coaching ervaren?

"Dat was erg handig! Op iedere PC kan je dan tussendoor reageren. Door de korte berichten kon dit ook makkelijk."

Hoe was het voor je dat we zo regelmatig contact hadden?

"Dat was prettig. Het zorgde ervoor dat de aandacht niet verslapt. Er 'moet' veel, tenminste dat voelt zo. De waan van de dag neemt het snel over. Daarom was het goed om relatief veel contact te hebben in korte tijd."

Hoe heb je de dialoog en de interventieopdrachten ervaren?

"Ik vond het prettig. Je haalde dingen uit mijn berichten die ik soms zelf niet zo scherp zag of zette me aan een extra stap te zetten. Ook bijzonder om een keer voor mijn PC hardop te praten!"

Had je het gevoel dat er verbinding was?

"Zeker!"

Hoe heb je mij als coach en mijn begeleiding ervaren?

"Als een hele betrokken en positieve coach. Altijd positieve feedback en de aanzet tot meer. Ik heb het als erg prettig ervaren!"

Zou je e-coaching willen aanbevelen? Waarom wel/niet?

"Zeker! Door de relatief korte tijd die het steeds tussen door kost, de plek kies je zelf, is het een hele prettige manier van inzichten verwerven, en in mijn geval, een patroon te doorbreken."

Wat ik nog hieraan wil toevoegen is...?

"Het scheelt misschien dat we elkaar kennen. Dat is een voordeel, ik heb een beeld bij jou (en jij bij mij). Aan de andere kant, dit had evengoed een nadeel kunnen zijn. Ik vond het in ieder geval bijzonder nuttig. Dank je wel!"

Ben je geïnteresseerd in e-coaching en wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op!

‹ Vorige pagina